ברית המילה הנה אחת הפעולות הכירורגיות העתיקות ביותר בעולם ויחד עם זאת, מדובר בתהליך כירורגי לא פשוט כלל, בטח לא אצל פעוט בן 8 ימים.
הסברה גורסת שברית המילה הנה תהליך בריא וטוב לגוף האדם. מחקרים מראים, כי הסרת העורלה מקטינה את הסיכויים לחלות בסוגי סרטן מסוימים ואפילו להידבקות באיידס. המילה מבוצעת על פי המצווה כאשר התינוק בן שמונה ימים. אולם לעיתים עשויה המילה להידחות מסיבות הקשורות במצבו הגופני של היילוד.
רוקחת ראשית בכצט, דרורית קלר, מייעצת להורים שתינוקם עומד לעבור ברית מילה, להתקשר למוהל ולתאם את ביצוע הברית מיד לאחר הלידה.
תינוק כשיר לברית לרוב החל ממשקל 2.400 ק"ג, אך אם מסיבות בריאותיות הילד לא נימול ביום השמיני, מומלץ מאד לקיים את הברית מיד לאחר אישור הרופא המטפל, שכן ככל שהתינוק קטן יותר הוא יסבול פחות.
מניעת וטיפול בכאב בברית מילה בילוד
מומחה באנדוקרינולוגיה וברפואת ילדים, ד"ר דורון כרמי, מסביר כי האמצעים למדידת דרגת הכאב אצל הילוד הם משך הבכי, עווית הפנים ותגובות פיזיולוגיות, כגון: דופק, לחץ דם, קצב נשימה וריווי חמצן בדם. תגובה פיזיולוגית לכאב תתבטא במס' מערכות בגוף.
לדבריו, טיפול בכאב בילודים הוזנח בשל המחשבה המוטעית שתינוקות אינם סובלים מכאב וכן בשל החשש שטיפול בכאב עלול לגרום לתופעות לוואי. אולם מחקרים הוכיחו שהנחות אלה אינן נכונות. נמצא שיילודים סובלים מכאב בדומה לילדים גדולים והטיפול במניעת כאב כגון: טיפול בפארצטמול (טיפטיפות נובימול) הוא בטוח במינונים הנכונים.
עוד הוכח במחקרים שאי טיפול בכאב בילוד, או טיפול שאינו מספיק, עלול לגרום לרגישות יתר לכאב ולתגובה קשה יותר לכאב בעתיד.
אמצעים למניעת כאב בילוד
האמצעים המקובלים למניעה וטיפול בכאב בילוד, לקראת ובסמיכות לברית המילה, מגוונים, אומר ד"ר כרמי ומפרט: אמצעים לא תרופתיים- תמיסת סוכר, גלוקוז(סוכר ענבים) או חלב אם הם המשפיעים ביותר, מציצת מוצץ, מגע גופני וגירוי קולי או נדנוד העריסה משפיעים גם כן, אך פחות.
תרופות לאלחוש מקומי, אמלה EMLA (Eutectic Mixture OF Lidocaine 2.5% and Prilcain 2.5% ), הוא התכשיר הנמצא בשימוש הרב ביותר בקבוצת תרופות זו ולו תופעות לוואי נדירות המתבטאות בגירוי בעור החולף מעצמו, תופעה של מתהמוגלובינמיה המופיעה בשימוש בכמות מוגזמת או במקרה של חסר G6PD. את התכשיר יש למרוח בכמות של 1 עד 2 גרם, 45 דקות עד שעה לפני הברית ולכסות בפד עד לביצוע הברית.
תרופות למתן דרך הפה
מומלצות בסמוך לאחר הברית. בקבוצת גיל זו נחשב הפארצטמול (טיפטיפות נובימול) לתכשיר המועדף והוא נחשב לתכשיר בטוח בקבוצת גיל זו במינון המומלץ.
יתרון מובהק נוסף לטיפטיפות נובימול בכך שהתכשיר ניתן בנפח קטן דרך הפה, בשונה מהנרות הדורשים פתיחת החיתול וניתנים בדרך חודרנית. המינון של טיפטיפות נובימול בקבוצת גיל זו הוא 10 עד 15 מ"ג לק"ג לתינוק שנולד לאחר 32 שבועות הריון ומעלה. יש להשתמש בטבלת המינונים המצורפת לתרופה. ניתן לחזור על המנה לאחר 5 עד 6 שעות.
באשר לתרופות אחרות לנטילה דרך הפה, כגון: איבופרופן (נורופן) נמצא במחקרים שהיא מעלה את השכיחות לדימום בדרכי העיכול ושל ירידה בתפקוד הכליה ולכן אינה מומלצת לפני גיל 6 חודשים.
תרופות להרדמה מקומית, ניתנות בהזרקה לפין ונמצאות בשימוש של רופאים מיומנים בלבד. מקובלות שתי שיטות.
אחת, יוצרת חסימה של העצבוב בבסיס הפין (Dorsal penile block) והשנייה, חסימה של עצבוב הפין בצורה טבעתית (Ring block). באשר לתרופות אחרות, כגון: Xylocain Spray (קסילוקאין), המכילה לידוקאין10%, לא נמצאה המלצה בספרות הרפואית לשימוש בתרופה זו לצורך ביצוע ברית מילה.
השלב שלאחר ביצוע ברית המילה הוא השלב הארוך ביותר. קלר מסבירה על הפעולות בהן מומלץ לנקוט לאחר ברית המילה, ומייעצת מתי יש לפנות לרופא, "הסרת החבישה תיעשה למחרת המילה על ידי המוהל. סכמו עם המוהל מבעוד מעד על מועד הגעתו לביתכם לצורך הסרת החבישה ובדיקת האזור. יש לבדוק שלא נותר דימום לאחר הברית, ובמידה ויש דימום, צריך לדווח על כך ולגשת מיידית לרופא. יש להקפיד על רחיצת ידיים לפני הטיפול בתינוק ולהקפיד על ניקיון באזור שהיית התינוק. יש לנקות את ההפרשות בצורה שתמנע מגע עם הפצע הפתוח. ההחלמה אורכת מספר ימים, במהלכם יהיה האבר בצקתי במקצת ויפריש מעט נוזל מאזור החיתוך". מתקני נינג'ה לבית מלון
בלילה הראשון שלאחר ברית המילה, צפויה להופיע הפרשה אדמדמה או ורדרדה על החיתולים כתוצאה מדימום קל באזור, הנשטף עם זרם השתן. אם יש דימום בגוון אדום כהה יש להיוועץ ברופא.
בלילה שלאחר המילה צפוי שהתינוק לא יהיה שקט.
במהלך הימים הראשונים שלאחר ברית המילה צפויה להופיע הפרשה מהאזור, אך היא אינה מהווה סימן לזיהום. יש לשטוף את המקום בסבון כרגיל וההפרשה תיעלם מאליה.
כהורים לתינוק קטן בן מספר ימים, מומלץ שתפנו לרופא הילדים בכל מקרה בו אתם חוששים או חשים אי שקט באשר למצב תינוקכם.
לא מומלץ לצאת מהבית ולרוץ למרפאה עם כל חשש שמתעורר עדיף להתקשר למרפאה, להיוועץ טלפונית עם הרופא ולפעול בהתאם להנחיותו. ובכל זאת, קיימים מספר סימנים שמעידים על צורך בבדיקת רופא: אי מתן שתן לאחר 4 עד 6 שעות מהברית; בכי בלתי פוסק במשך שעות; חום; אי רצון לינוק; דימום בלתי פוסק; אודם המתפשט מעבר לגבולות הפצע המקורי; נפיחות גוברת והולכת לאחר היום השלישי.
באדיבות חברת כצט, יצרנית פרצטמול, מוריד חום ומשכך כאבים
להלן קישורים למספר לקוחות נבחרים שלנו:
אולמות בבאר שבע | ייצור מארזים
מסאז'ים באילת | אורן זיו | אנודייז
ציוד לגני ילדים | אולמות בפתח תקווה
רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות
צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים
בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר